Tarieven en heffingskortingen

Home / Uncategorized / Tarieven en heffingskortingen

Het SEOstation: content is alles

 Goede SEO teksten (Search Engine Optimization) helpen je klanten sneller op weg naar jouw site. Simpel. Zoekmachines waarderen goede webteksten. En als Google je dankzij je SEO teksten op pagina een zet, word je eerder gevonden dan op pagina drie.

Wat is een goede webtekst?

Wat zijn goede webteksten? Alweer: simpel. Ze zijn geschreven voor een duidelijke doelgroep. Ze hebben per pagina een duidelijke boodschap. En ze hebben per pagina een duidelijk doel: de bezoeker moet iets doen. Een offerte aanvragen, een terugbelsignaal geven enzovoorts. Om goede webteksten te schrijven hoef je geen SEO specialist te zijn. Je moet wel iets weten van communicatie en je moet kunnen schrijven. Dan ontstaan vanzelf teksten met relevante informatie. Goede SEO teksten dus.

Een sterke SEO site begint met goede zoekwoorden

Wie een ballonvaart wil boeken, zal allicht op ‘ballonvaart’zoeken. Elke aanbieder van ballonvaarten zal daarom dit zoekwoord in zijn webteksten verwerken. De kunst is om uit te vinden wat voor jouw website de juiste zoekwoorden zijn. Een paar eenvoudige tips:

  1. Met een paar uur denkwerk kom je een heel eind.
  2. Vraag zakenrelaties, vrienden, buren, bekenden hoe ze naar jouw product/dienst op zoek zouden gaan.
  3. Gebruik Google Adwords (https://adwords.google.com/KeywordPlanner) of Ubersuggest.org om een zoekwoordenlijst samen te stellen.

Maak een keyword piramide

Als je een hele lijst zoekwoorden hebt, is het tijd om te ordenen. Gebruik daarvoor een boomstructuur. Zet de belangrijkste woorden in de top en daal zo verder af. Er ontstaat een schema met de vorm van een piramide.

Het ideaal is om je website dezelfde structuur te geven. Eerst de homepage, met de belangrijkste zoekwoorden. Daaronder de hoofdpagina’s, elk met een belangrijk zoekwoord. Weer een verdieping lager kom je bijvoorbeeld op productpagina’s, met heel specifieke zoekwoorden.

Seo teksten – zelf schrijven of laten schrijven?

Als je de structuur voor je site klaar hebt en je zoekwoordenlijst is bepaald, moeten de SEO teksten er komen. Zelf doen of laten doen?

Niemand weet meer van je bedrijf dan jij. Als je gemakkelijk formuleert, weet op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden, en tijd kunt vrijmaken, kun je aan de slag.

Wanneer een van die eisen (tijd – kennis – schrijfkwaliteit) ontbreekt, kun je beter overleggen met een tekstschrijver die aantoonbaar ervaring heeft met het schrijven van SEO teksten. Onze suggestie: reis via het SEOstation. Dan vergroot je de kans dat reizigers op het web jouw site weten te vinden.

Related Posts
Thuis bij Tilo